Vasárnapi boltbezárás: a Jobbik meggondolta magát

1 hozzászólás | 2015. május 7. 08:10 – Ténytár | Forrás: 2010-ben a Jobbik is arra készült, hogy bezárja vasárnap a boltokat
|

„Bevezetjük a vasárnapi pihenőnap kötelező kiadását minden olyan munkakörben, amely nem az alapvető létszükséglet (pl. közüzemek) kielégítését szolgálja, vagy amelyet a gyártási technológia szigorúan vett műszaki követelménye nem indokolja” – részlet a Jobbik 2010-es választási programjából.

A Jobbik annak ellenére ellenzi a vasárnapi boltbezárást, hogy annak bevezetését 2010-ben még támogatta. A párt 2010-es programjában még szerepelt a vasárnapi munka tilalma: „minden olyan munkakörben, amely nem az alapvető létszükséglet (pl. közüzemek) kielégítését szolgálja, vagy amelyet a gyártási technológia szigorúan vett műszaki követelménye nem indokolja.”
 
 
Az ígéret kevéssé részletezve („biztosítjuk a vasárnapi pihenőnapot”) a párt 2014-es programban is szerepelt. 
 
A Jobbik a KDNP-vel párhuzamosan az elmúlt években szintén benyújtotta saját törvényjavaslatát a vasárnapi boltbezárás ügyében. A két javaslat között voltak lényeges eltérések, de az indokok megegyeztek egymással: hivatkozás egyebek mellett a családok érdekére, a pihenéshez, a szabadidőhöz, a legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez való alkotmányos jogokra.
 
Bármit is állít a Jobbik,hogy meggondolta volna magát a vasárnapi boltbezárást illetően, mert amikor a Fidesz benyújtotta a törvényjavaslatot, a szélsőjobboldali párt képviselői tartózkodtak, amikor pedig a törvényt nagyrészt szigorító javaslatot nyújtott be a kormánypárt, akkor azt mindegyik Jobbikos támogatta
Status of !node_type

A Jobbik annak ellenére ellenzi a vasárnapi boltbezárást, hogy annak bevezetését 2010-ben még támogatta. Sőt, a párt 2014-es programjában is szerepelt a vasárnapi pihenőnap biztosítása.

Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?
Írjon kommentárt!
Összes komment(1)
Nem csak a kereskedelemben dolgozó emberek dolgoztak vasárnap.Rajtuk kívül még nem is kevesen.A tejüzemek és gyárak dolgozói a kórházak minden dolgozója a rendőrség járőrei a tömeg közlekedés minden dolgozója autó buszok,villamosok,a vonat közlekedés összes dolgozója a jegypénztárosok vonat vezetők és jegykezelők.Ha az kereskedelemben dolgozókhoz hasonlóan vasárnap Ők sem dolgoznának,akkor mindenki csak saját autójával,motorjával,vagy saját lábán esetleg kerékpárral érhetné el úti célját.Akinek még bicaja sincs Ők meg sok kilométert gyalog tennék meg.Szerintem a boltok a vasárnapi bolt bezárásokkal nem is kevés bevételtől estek el ami az államnak nem is kevés áfa bevétel kiesét jelenthet.Ezt a kérdést titkok titka őrzi.Erről csak a CBA üzletlánc vezetője összeg megnevezése nélkül tett említést.
#153
Franc111
76.4   
5  
3  
1  
0  

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA