Szijjártó szerint nem kell félnünk az oroszoktól

1 hozzászólás | 2017. április 28. 08:10 – Ténytár | Forrás: Mindenki nyugodjon meg, Szijjártó szerint nem kell félnünk az oroszoktól
|

Magyar vagyok, és megvan a magunk történelme. Mi nem tekintünk fenyegetésként Oroszországra. Pont nyilatkozta a külügyminiszter egy lengyel lapnak.

Az iskolai történelemórák leckéiből megtanultuk, hogy az 1848-49-es szabadságharcot is orosz segítséggel verték le és az 1956-os forradalom is szovjet győzelemmel végződött. Orbán Viktor a rendszerváltáskor követelte, hogy a ruszkik menjenek haza.

Amennyiben bárki is úgy érzi, hogy van félnivalónk az oroszoktól, annak Szijjártó Péter helyreteszi a gondolkodását. A fenti nyilatkozata egy lengyel lapnak adott interjú során hagyta el a száját, amikor a lengyelek és magyarok közötti világnézetbeli-eltérésekről tartott kiselőadást.

Forrás: tenytar.blog.hu

A dolog pikantériája, hogy a lengyel-magyar barátság megromlása az oroszokhoz való viszonyhoz köthető. A lengyelek ugyanis rendkívül oroszellenes álláspontot képviselnek, míg Orbán és kormánya egyáltalán nem.

Szijjártó pedig azt a következtetést vonta le történelmünkből, hogy túlzás az oroszokra fenyegetésként tekinteni. Persze korábban ezt még ő is máshogy látta, egészen pontosan 2008-ban, amikor az orosz hadsereg bevonult Grúziába. Külügyminiszterünk ekkor az orosz nagykövetség előtt tüntetett többedmagával, ezzel pedig mintha azt fejezte volna ki, hogy az oroszok igenis fenyegetést jelentenek.

Status of !node_type

Szijjártó azt a következtetést vonta le történelmünkből, hogy az oroszok nem jelentenek ránk fenyegetést.

Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?
Írjon kommentárt!
Összes komment(1)
Szíjjártó szerint nem kell félnünk az oroszoktól. Ez a kijelentés még akár igaz is lehet,mivel én olyan korosztályhoz tartozó vagyok aki 1945 után érkezhettem e világra és semmilyen félelmem nem volt amikor szinte minden megye székhelyének városában volt úgy nevezett SZOVJET úgymond orosz katonai laktanya.Munkám során mint teherautó vezetője szinte havonta vezettem tartály autómat ilyen laktanya előtt.A laktanya kapujában fegyveres orosz katona állt és fejbiccentéssel köszöntem amire a szigorú szabályzatuk miatt nem reagálhattak. 1990-es éveket követően az akkori Fidesz frakció vezetőjeként Orbán Viktor úr egyik hozzászólásában kérte a Szovjet csapatok kivonulását ami ezek után nem sokkal meg ir történt az orosz csapatok Oroszország területére úgy mondva HAZA mentek.Azóta Orbán Viktor Úr Magyarország miniszter Elnökeként jó viszonyban van a mai orosz vezetőkkel és ennek egyik eredménye a Paksi Atomerőmű felújításának munkálatait orosz mérnökök vezetésével végzik.
#168
Franc111
76.4   
5  
3  
1  
0  

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA