Saját lánya továbbtanulásánál Orbánnak nem jelentett problémát, hogy iskolája ugyanolyan „csaló” módon működik, mint a CEU (1)

2017. április 7. 08:10 – Ténytár | Forrás: Orbán Ráhel svájci iskolája pont úgy működik, mint amiért elüldöznék a CEU-t Magyarországról
|

„Magyarországon, ha működik egy magyar egyetem, egy diplomát ad ki, ehhez képest van egy egyetem, amely kettőt: egy Magyarországon és egy Amerikában érvényeset. Ez nem fair a többi magyar egyetemmel szemben” nyilatkozta Orbán Viktor a Kossuth rádióban.

A CEU két diplomát ad, a magyar mellett egy amerikait is, a fideszes képviselők szerint ez viszont csalás, ugyanis ahogy Orbán Viktor fogalmazott: „Felfoghatatlan, hogy miért kellene nekünk a saját magyar egyetemeinket hátrányba hozni, és igazságtalan előnyt biztosítani külföldieknek”.
„Magyarországon, ha működik egy magyar egyetem, egy diplomát ad ki, ehhez képest van egy egyetem, amely kettőt: egy Magyarországon és egy Amerikában érvényeset. Ez nem fair a többi magyar egyetemmel szemben”
nyilatkozta Orbán Viktor a Kossuth rádióban.
 
De ez az érv csak akkor merül fel, amikor a CEU elüldözéséről van szó, hiszen saját lánya továbbtanulásánál nem jelentett problémát, hogy egy csaló intézetbe írassák be. 
 
Forrás: 24.hu
 
Orbán Viktor legnagyobb lánya ugyanis a Corvinuson megszerzett alapszak után a Svájcban, a lausanne-i École Hoteliere 2015-ös Executive MBA szakán tanult tovább körülbelül 15 millió forintos tandíjból. Azonban ez az iskola is ugyanúgy működik, mint a CEU, olyan diplomát ad, amit az Egyesült Államokban akkreditáltak, Svájcban pedig elismernek. Az amerikai akkreditációt New England oktatásért felelős szervezete intézi, az iskola képzését ugyanakkor e mellé befogadja egy svájci egyetem is, ezért a diplomákat ott is elismerik. 
FRISSÍTÉS (2017. április 10.)
Nemcsak Orbán Ráhel, hanem Áder János lánya, Áder Orsolya is egy olyan egyetemre jár, ami hasonlóan a CEU-hoz, európai országban működik, de az Egyesült Államokban akkreditált diplomát ad. 
 
Áder lánya ugyanis a Richmond University nevű fizetős magánegyetem hallgatója, amely egy amerikai székhelyű iskola Londonban, a diplomát pedig az Egyesült Államokban a Middle States Commission on Higher Education akkreditálja, és ezt ismeri el a brit Open University Validation Services. 
 
A CEU ellehetetlenítésére alkalmas törvényt óriási felháborodást váltott ki, a parlament fideszes többsége rekordidő alatt fogadta el, jelenleg Áder Jánosnak kell eldöntenie, hogy köztársasági elnökként aláírja-e a CEU-törvényt.
Status of !node_type

Saját lánya továbbtanulásánál Orbánnak nem jelentett problémát, hogy iskolája ugyanolyan csaló módon működik, mint a CEU.

Frissítések
Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA