A Fidesz már nem akar szigorítani a vagyonnyilatkozatok szabályozásán

2017. január 23. 09:10 – Ténytár | Forrás: Nem szereti a kormány, ha belenéznek a zsebébe
|

Terveink szerint január elsejétől, és remélem, hogy a parlamentben a szükséges támogatást megkapjuk ehhez - bevezetjük a köztisztviselőknél, a rendőrségnél, a határőrségnél, a hadseregben az életpályarendszert, azaz a köztisztviselői jogviszonyt életpályává alakítjuk át. Mindenki, aki ebben szerepet vállal, s alkalmazottként a közös érdeket szolgálja, annak kötelező lesz vagyonnyilatkozatot tennie. Méghozzá nagyon széles körben, és vállalva azt, hogy rendszeresen ellenőrizni is fogják mondta ezt Orbán Viktor még 2000-ben, az első Fidesz-kabinet idején.

Az első Fidesz-kabinet idején tett állítás és tervezetek alapján a köztisztviselőknek, a rendőröknek, a határőröknek és a hadsereg tagjainak is kötelezővé tették volna a vagyonnyilatkozatot, tehát széles körben, ellenőrzésekkel tarkítva vezették volna be.

2017 januárjában a parlamenti ellenzék fogott össze ugyanebből a célból, azaz a vagyonnyilatkozatok szigorítása érdekében. Az ötpárti egyeztetést az LMP kezdeményezte, a tervezet célja az lenne, hogy a képviselők vagyonnyilatkozatát az Állami Számvevőszék ellenőrizze. Megszüntetnék azt is, hogy a képviselők maguk töltsék ki a nyilatkozatukat, így ugyanis rendszeresen kimaradnak belőle tételek.

Forrás: hvg.hu

Az ellenzék egyetért az LMP-vel, a Jobbik azt is hozzátenné, hogy a képviselők hozzátartozói is tegyenek nyilvános vagyonnyilatkozatot, amit a Jobbik képviselőinek hozzátartozói már most is megtesznek.

Ezektől a változtatásoktól a kormánypárt teljes mértékben elzárkózik. Vas Imre kormánypárti képviselő azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy a magyar vagyonnyilatkozati rendszer a legszigorúbb Európában .

A Fidesz tehát nem akar ez ügyben egyezkedni, nekik nem érdekük a szigorítás, azonban az ügyben megjelenik egy erőteljes kettős mérce is. A Fidesz még január elején indított háborút a civil szervezetek ellen, és úgy módosítanák a civil szervezetekről szóló törvényt, hogy vezetőiknek vagyonnyilatkozatot kellene tennie. Ezt a nemzetközi sajtó megfélemlítésként értékelte. Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese ki is jelentette, hogy a Soros-birodalom szervezeteit ,,minden eszközzel vissza kell szorítani, és el kell innen takarítani .

Status of !node_type

A Fidesz nem akar szigorítani a vagyonnyilatkozatokon, annak ellenére, hogy évekkel ezelőtt nem így gondolták, de a civileket vezetőitől azért elkérnék a nyilvános vagyonnyilatkozatot.

Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA