EU-kilépésből EU-támogatás a Jobbik zászlaján

1 hozzászólás | 2017. június 12. 08:10 – Ténytár | Forrás: Zászlóégetőből az EU rajongója lett a Jobbik
|

Népszavazáson kell dönteni az Európai Unióból való kilépésrőlmondta Vona Gábor a Jobbik egykori budapesti tüntetésén 2012-ben.

Vona Gábor azon a demonstráción az Európai Unióból való kilépés szükségességéről beszélt, a kérdésről pedig népszavazást sürgetett. Vona 2012-ben azért is bírálta az EU-t, mert korábbi MSZP-s miniszterek tevékenységét nem tette szóvá, és úgy vélte, José Manuel Barroso, az Európai Bizottság akkori elnöke vissza fogja sírni még Orbán Viktor miniszterelnököt. A Jobbik elnöke Barossonak azt üzente, „ha beteszi a lábát az országba, akkor megtekerik az orrát és karikás ostorral fogják kizavarni”.
 
 
A párt azóta azonban hatalmas fordulatot vett: elindult a néppártosodás útján, ez pedig az EU-val kapcsolatos nézeteit is megváltoztatta, ugyanis egy uniós akcióra, a bérunió kérdésére fogja felfűzni 2018-as kampányát a Jobbik. Most uniósszintű aláírásgyűjtés kezdődik, és a jobbikosok azt fogják elmagyarázni a választóknak, nem ördögtől való több jogot adni az EU-nak, ha ettől nőnek a bérek. 
 
A bérunió tervéről van szó, amelynek lényege hivatalosan: az uniós országok bérszínvonalának kiegyenlítése és az egyenlő munkáért egyenlő bért-elvének kiharcolása. Egyszerűbben: egy magyar dolgozó ugyanannyi pénzt kapjon, mint az ugyanezt a feladatot végző nyugati társa. Egy év alatt 1 millió aláírást kell összegyűjteni az EU-s tagállamokban, és ha ez sikerül, akkor az Európai Bizottság, majd az Európai Parlament is napirendre tűzi a kérdést. Más jogi kötőerejük ugyanakkor nincs az összegyűlt aláírásoknak, vagyis a kezdeményezés hatását csökkenti, hogy semmilyen törvény- vagy rendeletalkotási kötelezettséget nem ír elő egyetlen uniós szerv vagy tagállam számára sem.
 
Status of !node_type

A Jobbik az idők folyamán hatalmas fordulatot vett elindult a néppártosodás útján, ez pedig az EU-val kapcsolatos nézeteit is megváltoztatta, ugyanis egy uniós akcióra, a bérunió kérdésére fogja felfűzni 2018-as kampányát.

Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?
Írjon kommentárt!
Összes komment(1)
Ki az a nem normális párt vezér--olvasatom szerint Vona Gábor aki jelenleg a Jobbik pártjának az elnöke. Szerintem arra is gondolhatna a nevezett,hogy Magyarország kis ország és e miatt az EU nélkül semmit sem kezdhetne. " Nem köt választási szövetséget a Jobbik 2018-ban. Szerény véleményem szerint az ez évi választások után szinte biztosra vehető.hogy szinte egyetlen ember sem adja neki a voksát,illetve senki sem adja rájuk szavazatát.
#172
Franc111
76.4   
5  
3  
1  
0  

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA