2007-ben Orbán még ajtót akart mutatni az oroszoknak

2017. február 8. 09:10 – Ténytár | Forrás: Orbán Viktor üzenete a fiataloknak 2007-ből
|

Mit tudunk mi üzenni innen a jövőnek, a nálunk fiatalabbaknak? (...) Mi az ajtót a Nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak, a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk és azt üzenjük a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy mindez visszamásszon az ablakon. (...) És hasonlóképpen nem kéne megengedni az utánunk következő fiataloknak, hogy miután mi a szovjet rendszer legvidámabb barakkja sorsától megszabadultunk, most a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot. (...) Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik. A demokráciát pedig nem lehet fölülről irányítani, csak az emberek szívéből nőhet ki és rendezheti be az élhető magyar életet” – így szólt Orbán Viktor üzenete a fiataloknak 2007-ből.

Orbán 2007-ben azt üzente a fiataloknak, hogy nem azért mutattak ajtót bizonyos dolgoknak, így a oroszoknak, a Szovjetuniónak, a kommunizmusnak, hogy visszajöjjenek az ablakon. Továbbá, ne engedjenek abból a demokráciából, amit az új nyugat-nemzedékünk kiküzdött magának, és ne engedjék, hogy most egyszerűen demokrácia nélküli többpártrendszert csináljanak. Merthogy Magyarországon a demokrácia lényege,  éppen a felelősség, meg az elszámoltathatóság hiányzik, ami maradt, azok az intézmények. A 2007-es helyzetet tekintve úgy nyilatkozott, hogy az egy demokrácia lényegét nélkülöző többpártrendszer, és nem kellene hagyni, hogy ez így legyen.

Akkori énje szerint azt sem lenne szabad megengedni a fiataloknak, hogy miután mi a szovjet rendszer legvidámabb barakkja sorsától megszabadultunk, most a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot.  Kiemelte a nyugatos Magyarország melletti kitartást, hogy ne engedjék, hogy erről az útról Magyarországot letérítsék. Szeressék, hogy Magyarország egy nyugatos ország, ami azt jelenti, hogy hiszünk az emberi akarat szabadságában és hiszünk az egymásért vállalt kölcsönös felelősségben, ami elválaszthatatlan része a nyugati kultúrának. Utolsó mondatai között a következő szerepelt: „lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik”.

Önmagával azzal semmi baj sincs, hogy a magyar kormány jóban kíván lenni az oroszokkal, hiszen jelenleg az energiakérdés miatt erőteljesen függünk Moszkvától. A probléma az, hogy Orbán ezt a függőségi viszonyt Paks II.-nek a következtében még tovább fogja növelni. Ha ez még nem lenne elég, mindezekhez képest az oroszok elleni szankciók feloldásáról győzködjük nyugati partnereinket, és ha már idejön Putyin, akkor egy új, a Vörös Hadsereg előtt is tisztelgő emlékművel köszönti őt Magyarország. Még jó, hogy a „nem leszünk gyarmat” politikáját vallja miniszterelnökünk.

 

 
 
Status of !node_type

Orbán 2007-ben még azt üzente a fiataloknak, hogy nyissanak ajtót a Nyugatnak és mutassanak ajtót az oroszoknak.

Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA