Valóban nem indul Tarlós István 2019-ben?

2017. március 22. 09:10 – Ténytár | Forrás: Tarlós: Ne fogadjanak arra, hogy indulok a főpolgármesterségért 2019-ben
|

„Most pillanatnyilag nincs olyan elhatározásom, hogy olyan nagyon pályázni akarnék (a főpolgármesterségre), még kevésbé kilincselnék vagy pedáloznék ezért mondta Tarlós István egy, az ATV-nek adott interjúban.

A főpolgármester állítása szerint nem kíván újra indulni ezért a posztért, és mint mondja, már 2014-ben sem kapaszkodott a székért.  Az Indexnek adott interjúban szóba jött, hogy már a majdani utódját is kiszemelte egy meg nem nevezett fiatal, pesti polgármester személyében (a lap forrásai szerint egyébként Kocsis Mátéra gondolt).

Tavaly januárban, az első 2016-os Budapest-infón kijelentette: nem tartja elképzelhetetlennek, hogy indul a 2019-es főpolgármester-választáson. Ennek okaként azt jelölte meg, hogy ha kiszáll, akkor hitelét veszti, ráadásul a volt ellenzéki városvezető-képviselők jól fel is paprikázták.

És még ekkor is hangsúlyozta, hogy a Budapest-infós kijelentés nem egy eldöntött, lezárt kérdésről szólt. Nem azt jelentettem be, hogy kvalifikálom magam 2019-re, csak arra utaltam, hogy egyelőre ebben az országban messze a legtöbb személyre szóló szavazatot én kaptam mondta.

Ugyanakkor az utóbbi bő egy évben nyilatkozatai még ennyire sem voltak határozottak. Február 14-én arra a sajtóhírre reagált, hogy több fővárosi fideszes polgármester kijelentette, támogatnák, ha 2019-ben újraindulna.  Erre annyit reagált, hogy jót tesz a hangulatának a kerületi polgármesterek támogatása, és kifejezetten örül a legutóbbi fővárosi közvélemény-kutatási adatoknak.

Aztán az olimpiai aláírásgyűjtés kapcsán merült fel újra a kérdés. Tarlós a Magyar Nemzetnek az ATV.hu cikkére reagálva február 20-án azt mondta: nevetségesnek tartja azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint paktumot kötött volna a neki 2019-es újrajelölést ajánló Orbán Viktorral, és a budapestiek háta mögött alkudozna a főpolgármesteri pozícióról két és fél évvel az önkormányzati választás előtt.

Ugyan ezen a napon az MTI-nek is nyilatkozott. Kijelentette, hogy mikor legutóbb találkozott a miniszterelnökkel, szó sem esett közöttük a 2019-es főpolgármester-választásról, és még ezt is hozzátette: „nem emlékszem rá, hogy bármikor is olyat mondtam volna, hogy ambicionálom a 2019-es újraindulást”.

Status of !node_type

Tarlós, mint mindig, finoman fogalmaz a főpolgármesterségért való újraindulással kapcsolatban. Még semmi nem tűnik eldöntöttnek.

Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA