Tarlós: közlekedésfejlesztési nagyberuházások előkészítése kezdődik meg Budapesten (1)

2012. augusztus 29. 13:55 – Ténytár | Forrás: Tarlós István sajtótájékoztató
|

Négy kiemelt közlekedési beruházás előkészítését kezdte meg a főváros és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK)" – jelentette be Tarlós István főpolgármester Budapesten 2012. augusztus 15-én.

Tarlós István főpolgármester és Vitézy Dávid a BKK vezérigazgatója közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Budapesti Közlekedési Központ négy fontos közlekedési nagyberuházás előkészítését kezdte meg. A projektek a következő 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési ciklusra való felkészülést és a BKV műszaki lemaradásának enyhítését szolgálják.

2011 januárjában már döntött a Fővárosi Közgyűlés azon közlekedésfejlesztési beruházások előkészítésének megindításáról, amelyek a 4-es metró megépülése után következő nagy projektekként valósulhatnak meg Budapesten. Az akkori döntések nyomán, az európai uniós forrásokra vonatkozó pályázatokról megkötött támogatási szerződések értelmében a BKK összesen mintegy 3,1 milliárd forint vissza nem térítendő, 100 százalékos intenzitású támogatásra vált jogosulttá.

A négy nagyberuházás a kisföldalatti meghosszabbítására, a kettes metró és a gödöllői HÉV összekötésére, a fővárosi villamos- és trolibuszhálózat fejlesztésére és az észak-déli regionális gyorsvasút déli szakaszának előkészítésére vonatkozik.

A főpolgármester azt is elmondta, hogy a 4-es metró átadására 2014-ben kerül sor, illetve jelenleg 70 százalék feletti a műszaki készültsége. Az első Alstom-szerelvény, amely ezen a vonalon közlekedik majd, ősszel Magyarországra érkezik. Várhatóan novemberben megkezdődik a tesztelése, és 2013 tavaszára megszülethet a típusengedély is.

FRISSÍTÉS (2014. július 25.)

Ütemterv szerint halad a Fővárosi Önkormányzat kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása, az 1-es villamos pályarekonstrukciós és vonalmeghosszabbítási munkálata – jelentette be Tarlós István főpolgármester a megújult Flórián téri megállóban tartott csütörtöki átadáson. Az óbudai szakasz teljes műszaki átadás-átvétele június végéig tartott, addig ideiglenes forgalomba helyezés történt, ez idő alatt a forgalom zavarása nélkül elvégezhető egyéb munkálatokat fejeztük be: beüzemelték a lifteket, a mozgólépcsőket, utastájékoztatási elemeket helyeztek ki, megtörtént a környezetrendezés is.

Az Árpád hídon befejeződtek a munkák: a híd a közúti forgalom számára újra 2×3 sávon, maximum 70 km/h sebességgel járható. Ahhoz képest, hogy az 1-es villamos felújításához 2010 októberében egyetlen vonalengedélyes terv sem állt rendelkezésére azt hiszem, nem kell szégyenkeznünk – tette hozzá Tarlós István, a Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes és Vitézy Dávid BKK-vezérigazgató részvételével lezajlott sajtótájékoztatón - írja bkk.hu.

Status of !node_type

A főváros és a BKK a 4-es metró elkészülése utáni nagyberuházások előkészítését kezdte meg.

Frissítések
Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA