Semjén: Magyarország legyen vadászati nagyhatalom (2)

2012. augusztus 28. 14:10 – Ténytár | Forrás: Országos Vadásznap
|

„Az új vadászati törvény előkészítésébe bevonják a szakmát is: a vadgazdálkodási szervezetek és a hivatásos vadászok javaslatai, észrevételei alapján végzik majd el a törvényjavaslat kodifikációját" – mondta Semjén Zsolt, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, az országos vadásznapon, 2012. augusztus 18-án, a Győr-Moson-Sopron megyei Szany községben.

A miniszterelnök-helyettes már korábban is célként jelölte meg a vadászat becsületének visszaállítását. Semjén szerint ennek jegyében bontották le az indokolatlan, bürokratikus terheket, amelyek az 1950-es évek végétől a magyar vadásztársadalmat sújtották. Az eddigi intézkedések közül kiemelte a fegyvertörvény módosítását és a hozzá kapcsolódó rendeletet, amely – mint rámutatott – „végre véget vet a vadászok évtizedes vegzálásának".

Sőt, most már vadászati nagyhatalom létrehozásáról beszélt az Országos Vadásznapon. Semjén fontos feladatként jelölte meg az új vadászati törvény megalkotását. Hozzátette: a törvényjavaslatot az érintettekkel – erdészetekkel, a gazdákkal, a természetvédőkkel – történő egyeztetés után nyújtják majd be az országgyűlésnek. 

A miniszterelnök-helyettes azt is elmondta, hogy várhatóan 2014-re elkészül a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Országos Magyar Vadászati Múzeum a hatvani Grassalkovich-kastélyban. Az épület felújítását is magában foglaló projekthez a kormány több mint hárommilliárd forintos támogatást nyújt. A múzeum áttekintést ad a Kárpát-medence vadászati hagyományairól, kultúrájáról, értékeiről.

FRISSÍTÉS (2014. április 11.)

A miniszterelnök-helyettes szerint fontos, hogy az egész társadalom lássa, a vadászati kultúra része az egyetemes magyar kultúrának. Semjén Zsolt, aki egyben az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, rámutatott: a vadászatnak nagy nemzetgazdasági jelentősége is van, hiszen az ország legkevésbé iparosodott részeire viszi el a legfizetőképesebb embereket.

A miniszterelnök-helyettes szerint a vadászok életét nehezítő értelmetlen bürokrácia lebontása érdekében tett lépések közül az egyik legfontosabb a fegyvertörvény elfogadása volt. Életszerűvé tették egyebek mellett a fegyvertartásra, fegyverszállításra, vizsgáztatásra vonatkozó szabályokat is – tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy a büntető törvénykönyv (Btk.) már önálló bűncselekményként kezeli az orvvadászatot. Hozzátette: szimbolikus jelentőségű volt az ebadó eltörlése is a vizsgáztatott vadászkutyák esetében.

Semjén Zsolt kiemelte, a 350 ezres horgásztársadalommal kötött átfogó megállapodást is, amelynek eredményeként megszűnt a természetes vizeken a hústermelési célú halászat. A miniszterelnök-helyettes jelezte, hogy még az idén megszülethet az új vadászati törvény. Elmondása szerint a vitás kérdések a vadásztársadalmon belül zajlanak, ezért egyeztetéseket kezdeményeztek az érintettekkel.

FRISSÍTÉS (2015. szeptember 16.)
 
Semjén Zsolt az országos vadásznapon és megyei horgásztalálkozón a Nógrád megyei Szécsényben nyugtatta meg a világ közvéleményét, hogy a vadászati törvény tervezete a legszélesebb egyeztetéssel és konszenzussal, a leginkább szakmai alapokra helyezve született meg – írja a 444.hu
 
Semjén, aki egyben az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke hozzátette: a magyar vadgazdálkodást a következő húsz évre meghatározó új vadászati törvény olyan minőségű lesz, hogy nemcsak a vadászat történetében, hanem a magyar jogtörténetben is kiemelt helyet kaphat. 
 
Szerencsére úgysincs semmi érdekes és fontosabb az országban (csak valami menekültválság), minthogy az ország második embere személyesen foglalkozzon ezzel a rendkívül fontos témával.
Status of !node_type

Semjén vadászati nagyhatalmat akar Magyarországból.

Frissítések
Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA