Mesterházy: vállalom a miniszterelnök-jelöltséget

2013. június 6. 07:50 – Ténytár | Forrás: Mesterházy Attila a Hír TV-nek
|

"110 százalékos az elhatározásom, hogy az egész baloldal miniszterelnök-jelöltje akarok lenni" - mondta Mesterházy Attila 2013. június 4-én a Hír TV-nek.

Mesterházy szerint ahhoz nem kell összefogás, hogy a 2014-es választáson az MSZP megszerezze a második helyet, mert azt egyedül is képes lenne elérni. De ebben a küzdelemben az ezüstéremnek nincs értéke. A Népszabadságnak adott interjújában elmondta: "Az MSZP politikai ajánlata világos: szerintünk szavazatot maximalizálni akkor lehet, ha mind az egyéni jelöltek, mind a listaállítás során összefogunk. A jelöltek kapcsán ebben az elvben már megállapodtunk, a közös listát illetően még nem világos az Együtt 2014 álláspontja."

Az MSZP elnöke később hozzátette, a párt nem fog kilépni a baloldali összefogásból, hiszen felmérték, hogy csak az Együtt 2014-PM-mel közös pártlistát és jelölteket állítva van esély a kormányváltásra. A következő hetek, hónapok tárgyalásai arról fognak szólni, hogy Bajnai vagy ő az esélyesebb Orbán Viktor kihívójaként – tette hozzá Mesterházy a HírTV-nek adott válaszában.

Az Index úgy értesült: az MSZP vezetésében gyakorlatilag eldőlt, hogy nem egyezkednek tovább Bajnai Gordonnal, és Mesterházy Attila pártelnököt nevezik meg miniszterelnök-jelöltnek a 2014-es országgyűlési választásokra. Az internetes hírportál szerint bár a szocialisták az elmúlt egy évben végig nagyfokú kompromisszumkészséget mutattak, de mostanra radikálisan megváltozott a helyzet. A pártvezetés több tagja szerint bebizonyosodott, hogy ez alatt az idő alatt az MSZP tagságában szinte teljesen elhaltak a Bajnai Gordon személyéhez fűzött várakozások, és úgy látják, hogy a pártnak nem sokat használna, ha tovább várna az Együtt 2014-gyel való megegyezésre.

A hírre reagálva a párt egri nagygyűlését megelőző sajtótájékoztatón Mesterházy cáfolta azt a sajtóértesülést, amely szerint a szocialista párt vezetése döntést hozott volna arról, hogy mindenképpen őt jelölik az MSZP miniszterelnök-jelöltjének és erről nem egyeztetnek tovább. Ilyen döntést a párt elnöksége nem hozott, és megerősítette, hogy a szocialisták a közös jelöltekben hisznek, mert "csak így biztosítható Orbán Viktor rendszerének lebontása".

Ugyanakkor hozzátette, hogy versengés természetesen létezik a miniszterelnök-jelölti posztért közte és Bajnai Gordon között.

Status of !node_type

Bajnai Gordon után Mesterházy Attila is bejelentette: vállalja a miniszterelnök-jelöltséget 2014-ben.

Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA