Mesterházy Attila kiszámítható gazdasági környezetet ígér (1)

1 hozzászólás | 2012. április 10. 07:45 – Ténytár | Forrás: Mesterházy Attila kongresszusi beszéde
|

„Csökkentjük majd a munkát sújtó terheket, kiszámítható gazdasági környezetet teremtünk. [...] Garantáljuk a jogbiztonságot és támogatjuk a kis- és középvállalkozókat, hogy fejlődjenek, hogy fejlesszenek”- mondta Mesterházy Attila az MSZP tisztújító kongresszusán 2012. március 31-én Budapesten. 

 

Újabb két évre választotta meg az MSZP tisztújító kongresszusa Mesterházy Attilát. A régi-új pártelnök beszédében arra kérte a küldötteket, olyan vezetőséget válasszanak, amelynek tagjai képviselni tudják az új MSZP-t. Magát csapatjátékosként határozta meg, hangoztatta, hogy mindenkinek egy irányba húzva kell mellébeszélés és kibeszélés nélkül dolgoznia. A széthúzás helyett az összetartozás, a különalkuk helyett az együttműködés, az önérdek helyett a közérdek képviselete a norma az új MSZP-ben.

A pártelnök beszédében ígéretet tett arra, hogy kormányra kerülésük esetén csökkentik majd a munkavállalókra nehezedő terheket és kiszámítható gazdasági környezetet teremtenek. Nem meglepő a szocialisták ezen ígérete, hiszen az egykulcsos adót és a multinacionális vállalatok megadóztatását soha nem támogatták.

Mesterházy Attila beszédében elmondta: ahhoz, hogy véghez is tudják vinni ígéretüket, nagyobb támogatást kell szerezniük. Mesterházy szerint a legfontosabb cél, hogy 2014-ben a többség azt mondja: „újra MSZP”.

Ahhoz, hogy ígéretét betarthassa, még jócskán van teendő Mesterházy és csapata előtt. A felelősség az övék.

FRISSÍTÉS (2012. október 29.)

2012. október 18-án mutatta be Mesterházy Attila az MSZP Gazdasági Kilábalási Koncepcióját. (Erről szóló írásunkat itt találjátok.)  A gazdasági programban a szocialisták a már korábban hangoztatott jogállami normák helyreállítását és a befektetői klíma pozitív irányba történő elmozdítását tűzték ki célul.

A program egyik legfontosabb pontja a többkulcsos szja visszavezetése. Az MSZP tervei szerint az adókulcs az átlagkeresetig 14-16 százalék, az átlagkereset kétszereséig 24-26, afelett pedig 29-32 százalék lenne. A szocialisták emellett szükségesnek ítélik a banki hitelezési hajlandóság újraindítását, a bankokkal kapcsolatos kormányzati politika megváltoztatását, és európai átlagra csökkentenék a bankadó mértékét is.

A  program egyik legnagyobb hiányossága, hogy hiányoznak azok a konkrétumok, amelyek megalapoznák a vállalkozói szektor ösztönzését – nem beszélve a fedezetről. Szintén kevés szó esik az oktatás- és a gazdaságpolitika kapcsolatáról is, pedig a bővülő gazdaság alapfeltétele a jó minőségű humántőke, ami az oktatási rendszeren alapszik.

A frissen létrejött Együtt 2014 mozgalom nyilvánvalóvá tette, hogy működésének sikertelenségét jelentené, ha az MSZP-vel nem sikerülne megegyeznie a részvételről, így a gazdasági koncepció kiinduló alapja lehetne egy programalapú ellenzéki együttműködésnek. 

Status of !node_type

Mesterházy Attila bemutatta a szocialisták gazdasági programját, amely az ellenzéki együttműködés egyik alapja lehet.

Frissítések
Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?
Írjon kommentárt!
Összes komment(1)
#13
Szabó Gergő
12.8   
4  
1  
0  
0  

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA