Jobbikos ígéret: a párt leszámolna a hálapénzzel

2016. november 15. 09:10 – Ténytár | Forrás: A Jobbik leszámolna a hálapénzzel
|

A Jobbik leszámolna a hálapénzzel. Lukács László, a Jobbik frakcióvezető-helyettese „szoftkorrupt” rendszernek nevezte a jelenlegi szabályozást – írja a hvg.hu.

Lukács László, a Jobbik frakcióvezető-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a párt megkérdezte a 106 magyarországi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézmény vezetőjét, hogy engedélyezik-e dolgozóiknak az ellátás utáni hálapénz elfogadását.

Az intézmények közel 80 százaléka válaszolt, és csak kevés egészségügyi intézményben tilos a hálapénz elfogadása. Az orvosok, papíron a kezelés előtt nem kérhetik el a hálapénzt, hiszen akár 3 év börtönbüntetést is kaphatnak ezért, viszont a beteg ellátását követően ebben semmi nem akadályozza meg őket. Feltétele csupán annyi, hogy az adott kórház igazgatójának ezt engedélyeznie kell.

A Jobbik célja, szándéka között szerepel, hogy egy jól látható időn belül, se illegálisan, se a mostani „szoftkorrupt” módon, legálisan hálapénzt ne lehessen adni. Készítenek egy térképet, amelyen az összes fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézmény szerepelni fog, hogy hol fogadnak el hálapénzt a betegtől ellátásukért cserébe az országban.

Ungár Péter LMP elnökségi tag szerint „a hálapénz egy tünet, a hálapénz annak a tünete, hogy az Orbán-kormánynak a mesterséges alacsony bérpolitikája miatt nem lehet Magyarországon azoknak megélni, akik az egészségügyi szektorban dolgoznak. Szerintük a hálapénzre egy megoldás van, a béremelés”.

A Fidesz elismerte, hogy az egészségügy távolról sincs rendben. Gulyás Gergely szerint nem lehet a kormánypártra fogni az egészségügy problémáit, hiszen az orvosok bére megduplázódott 2010 óta, és szigorították a hálapénz elfogadás feltételeit is.

„Az, hogy valaki pénzt ad, ami ugyancsak gyakorlat, döntően kórházakban és nagyobb műtéteknél, jó lenne ezt is megszüntetni, de ehhez azokat a feltételeket meg kell teremteni, hogy az ne vezessen az orvosok tömeges kivándorlásához. Aminek a mértékét, mármint a kivándorlás mértékét sikerült örömteli módon csökkenteni” – jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese.
 

Status of !node_type

A Jobbik célja, szándéka között szerepel, hogy egy jól látható időn belül, se illegálisan, se a mostani „szoftkorrupt” módon, legálisan hálapénzt ne lehessen adni.

Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA