Egy sor új kedvezményt jelentett be Orbán a gyerekeseknek (2)

2017. május 26. 08:10 – Ténytár | Forrás: Jól járnak a gyerekesek, egy sor kedvezményt jelentett be Orbán
|

„2018, a családok éve lesz” – mondta Orbán Viktor a Családok Budapesti Világtalálkozójának megnyitóján.

A találkozón a miniszterelnök bejelentette: emelik a családi adókedvezmény mértékét, ezzel a kétgyerekes családoknak kedveznek majd. A jelzáloghiteles három- vagy többgyerekes családok egymilliót leírhatnak a tartozásukból. Egy évvel meghosszabbítják a diplomás gyedet, a diákhitel-tartozás felét eltörlik azoknál a fiatal nőknél, akik két gyereket nevelnek, a három- vagy többgyerekesek a teljes tartozás alól mentesülnek. Bölcsődefejlesztési program is indul és a Kárpát-medencében elérhető lesz a babakötvény.

Orbán célja a születési ráta a mostani 1,5 százalékról 2,1 százalékra emelése 2030-ra. Ezután természetesen még a migrációról is volt mondanivalója néhány mondat erejéig.

Az ellenzéki politikusok szerint a családkonferenciával az a probléma, hogy a hagyományos családmodell mellett teszi le a voksát, miközben hazánkban csak a családok 39 százaléka tartozik ebbe a körbe.

FRISSÍTÉS (2017. június 1.)

Orbán Viktor a múlt héten bejelentette, hogy 2018-as nemcsak választási év, hanem a családok éve is lesz. Ennek érdekében olyan programot állítottak össze, amelynek célja a népesedési fordulat, ennek összköltsége pedig 100 milliárd körül lehet. Ugyanakkor Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Mfor-nak adott interjúban azt közölte, hogy „a kormány álláspontja szerint a demográfiai helyzet javításának prioritása van, minden másnál fontosabb”, de a szavaiból az is kiderül, hogy a csomagra nincs elkülönített keret a jövő évi költségvetésben. Az újságíró kérdésére, hogy honnan veszik el a demográfiai program forrását, Varga azt válaszolta:

„Sehonnan nem vesszük el. Egyrészt számítunk a gazdaság jobb teljesítményéből befolyó többletbevételekre, továbbá ott van még a 200 milliárdnál is nagyobb tartalék. S ha ez sem lenne elég, akkor hozzá fogunk nyúlni olyan beruházásokhoz, amelyek elbírnak némi késedelmet.”

A hiány növelése a program teljesítése érdekében szóba sem jöhet, hiszen a 2,4 százalékos deficit kőbe van vésve.

FRISSÍTÉS (2017. június 19.)
A kormány szándéka változatlan, a családok megerősítése és a munkát vállalók segítése a legfontosabb eleme a jövő évi költségvetésnek” – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
 
Hangsúlyozta, olyan változásokat fogadtak el, amelyek a munkából élőket segítik. Kiemelte, hogy jövőre 17 ezer 500 forintra nő gyermekenként az adókedvezmény a kétgyermekes családoknál, ami 330 ezer családot érint. Az egyetemi tanulmányaik alatt vállalkozóként munkát vállaló fiatalok tételes költségeit 50 ezerről 25 ezer forintra csökkentik. Felhívta a figyelmet többek között arra, hogy egymillió forintot elengednek a jelzáloghitellel rendelkező három- és többgyermekes családok tartozásából, valamint három vagy több gyermek esetén elengedik jövőre az anyák diákhitel-tartozását, két gyermek esetén a tartozás 50 százalékát.
 
Jelezte, 205 milliárd forint tartalékkal terveznek, de bízik abban, hogy nem lesz olyan gond 2018-ban, ami miatt a tartalékra szükség lenne. Ha mégis, akkor ennek az összegnek elégnek kell lennie arra, hogy át tudjanak csoportosítani
Status of !node_type

Orbán sok új kedvezményt ígért a családosoknak.

Frissítések
Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA