Balog: novembertől az egészségügyi alapellátás finanszírozását 6,14 milliárd forinttal emeli meg a kormány (1)

2013. október 15. 07:50 – Ténytár | Forrás: Balog Zoltán Fehérgyarmaton
|

"Novembertől az egészségügyi alapellátás finanszírozását 6,14 milliárd forinttal emeli meg a kormány" – jelentette be Balog Zoltán 2012. október 11-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton.

Az emelést a novemberi rendszerszintű finanszírozásba építik be, amelyet tíz hónapra visszamenőleg egyösszegű kifizetésként kapnak meg a szolgáltatók. A felosztás szerint a háziorvosi praxisfinanszírozásban és ügyeleti szolgálatban körülbelül 45-50 ezer forintos, a háziorvosi ügyeleti ellátásban plusz 106 ezer forintos havi emelkedés várható; ezek teljes összege több mint 4,1 milliárd forint. A különböző védőnői szolgáltatásokra 928 millió forintos plusztámogatás jut, amely havi bontásban 18 ezer 500 forintot jelent – ismertette Balog Zoltán.

A fogászati ellátás támogatása havonta 26 ezer forinttal, ezen belül az ügyeleti díjak finanszírozása 45-60 ezer forinttal emelkedik jövő hónaptól, amely a korábbi összeghez képest összesen több mint egymilliárd forintos növekedés.

Korábban írtunk arról is, hogy uniós támogatásból mintegy 60 milliárd forint forráshoz jut az egészségügy, amelyet kórházfejlesztésekre költenek. 50 milliárd forintot arra fordítanak, hogy a rendszer tavalyi újraosztása után az egészségügyi intézmények képesek legyenek új feladataikat is hatékonyan ellátni. Tízmilliárd forintból az onkológiai ellátórendszer fejlesztését folytatják.

FRISSÍTÉS (2013. november 20.)

Elkezdték utalni az egészségügyi alapellátásban dolgozóknak az emelt szintű finanszírozást, a visszamenőleg tíz hónapra járó 6,14 milliárd forintot. Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségért felelős államtitkára elmondta, hogy ennek köszönthetően egy háziorvosi praxis kártyapénzben átlagosan havi 45-46 ezer forinttal kap többet.

Növekszik a védőnők területi díjazása, továbbá az ellátottak után járó pontérték is emelkedik, így átlagosan plusz 13,5 ezer forint havi növekedésre számíthatnak. A fogászati ügyelet alapdíja 45-60 ezer forinttal emelkedik havi szinten, és többletforrást kapnak az iskola-egészségügyi ellátásban dolgozók is.

A kormány az elhangzottak szerint idén 8,7 milliárd forinttal, jövőre pedig újabb 10 milliárd forinttal növeli az egészségügyi alapellátásban dolgozók bérére fordítható összeget.

Status of !node_type

Elkezdték utalni az egészségügyi alapellátásban dolgozóknak az emelt szintű finanszírozást, a visszamenőleg tíz hónapra járó 6,14 milliárd forintot.

Frissítések
Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA