Nem mondták, de a céljuk egyértelmű

1 hozzászólás | 2016. április 6. 08:00 – Ténytár | Forrás: Szíjjártó a Foreign Policy-nek: Mi sose mondtuk, hogy a migráció egyenlő a terrorizmussal
|

„Kereszténydemokrata kormány vagyunk. Sosem mondtuk, hogy a migráció egyenlő a terrorizmussal”nyilatkozta Szijjártó Péter külügyminiszter a Foreign Policy-nek.

Szijjártó Péter azt nyilatkozta a Foreign Policy-nek, hogy a magyar kormány nem tesz egyenlőségjelet a migráció és a terrorizmus közé. Ezt a választ azzal kapcsolatban adta, amikor arról kérdezték, hogy párhuzamba állítható-e Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt és a magyar kormány migrációellenes kampánya. Ekkor Szijjártó határozottan elutasította a Trump által képviselt idegengyűlöletet.
 
 
A valóság azonban ezzel ellentétes képet mutat. Orbán Viktor miniszterelnök nem is egyszer nyilatkozott ezzel kapcsolatban – 2015-ös tusványosi beszédében felhívta a magyarok figyelmét az EU-ba bevándorlók tömege és a terrorizmus közötti összefüggésre, illetve novemberi parlamenti beszédében arra, hogy a terrorveszélyt növeli a népvándorlás, mivel a bevándorlás természetéből következik a terrorizmus.
 
Németh Szilárd sem tartotta magát távol a témától – szerinte a bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár, Lázár János pedig alig néhány napja nyilatkozta azt, hogy a terrorizmus veszélye annál inkább nő, minél erősebb a bevándorlás és az iszlám nyomása.
 
Ezekből még valóban nem következik automatikusan, hogy a Fidesz számára a migráció egyet jelent a terrorizmussal, ugyanakkor ezeknek a kijelentéseknek az az egyértelmű céljuk, hogy a magyar emberek fejében ez a kép alakuljon ki.
Status of !node_type

Szijjártó Péter azt nyilatkozta a Foreign Policy-nek, hogy a magyar kormány nem tesz egyenlőségjelet a migráció és a terrorizmus közé. Ezzel szemben kijelentéseik egész más képet mutatnak.

Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?
Írjon kommentárt!
Összes komment(1)
Sajnos Európa városaiban először Franciaország fővárosában egy futball mérkőzés idejét választották a terroristák vezérei és az sem érdekelte őket hogy nem kevés társuk is meghaltak a robbantások során. Nem túl régen Belgium fővárosában Brüsszelben történtek robbantások nem kevés halálos áldozatokkal. Nagyobb részt e miatt tiltakoznak Magyarország vezető politikusai a kötelező megszabott létszámú vissza telepítések ellen nem kevés állampolgári támogató aláírásaival. E miatt épültek Jugoszlávia határaira drót sövényes kerítések amit napjainkra fegyveres Rendőrök és katonák védenek.
#156
Franc111
76.4   
5  
3  
1  
0  

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA