A magyar kormány semmilyen formában nem szól bele a britek döntésébe? (3)

2016. június 21. 08:10 – Ténytár | Forrás: Orbán egész oldalas hirdetésben üzent a briteknek
|

„A magyar kormány semmilyen formában nem akar beleszólni a britek döntésébe” – mondta Lázár János a múltheti Kormányinfón.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón azt mondta Brexitről, azaz Nagy-Britannia esetleges EU-ból való kilépéséről, hogy „a magyar kormány semmilyen formában nem akar beleszólni a britek döntésébe”.
 
 
Ehhez képest a brit Daily Mailben a magyar kormány Orbán Viktor aláírásával a brit EU-tagság melletti egész oldalas hirdetést adott közre. Mint olvasható: „A döntés az önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszke, hogy az Európai Unió tagjaként állhat önök mellett”.  A kormány szerint azonban semmiféle ellentmondás nincs ebben a dologban.
FRISSÍTÉS (2016. július 13.)
„A döntés az önöké, de szeretném ha tudnák, hogy Magyarország büszke arra, hogy önök mellett állhat az Európai Unió tagjaként” – aláírás: Orbán Viktor miniszterelnök. Június 20-án ezzel az egész oldalas hirdetéssel találkozhattak az angol Daily Mail olvasói. A magyar kormányfő ezzel a szöveggel igyekezett maradásra bírni a szigetország lakóit. Utólag már tudjuk, csekély sikerrel.
 
A hirdetés, mai középárfolyammal számolva, hozzávetőleg bruttó 21,1 millió forintba került. A felhívás a kormányzati kommunikáció idehaza jól ismert vizuális elemeiből tevődött össze, továbbá a Londoni Magyar Nagykövetség helyeztette el az újságban, és ehhez semmilyen közvetítő céget nem vettek igénybe.
 
FRISSÍTÉS (2017. február 20.)

„Pénz, média, világkormányzás és nyitott világtársadalom. 2016-ban a világon az emberek mindezt sok helyütt megelégelték. Brexit, amerikai elnökválasztás, kipenderített olasz kormány, magyar migráns népszavazás, s utánuk több is jön talán, hatalmas kezdesz lenni végre, ó, nép” – mondta Orbán Viktor évértékelőjén. 

A kijelentés azért érdekes, hiszen korábban az ellenkező oldal mellett kampányolt. Orbán utólag azonban úgy emlékszik, ő már akkor is a győztes oldalon állt: Orbánék még azt üzenték a briteknek (egy egész oldalas fizetett hirdetésben a Daily Mail hasábjain tavaly júniusban), hogy büszkék vagyunk, hogy velük együtt lehetünk az Európai Unióban. Tehát, ha a Brexittel a pénz, média, világkormányzás és nyitott világtársadalom szenvedett vereséget, akkor a 2016-os brit népszavazáskor a magyar kormány a háttérhatalom mellett kampányolt. Még jó, hogy a brit nép bölcs, és nem engedett a Fidesznek és a háttérből ármánykodó világkormány kísértésének.

FRISSÍTÉS (2017. március 16.)

„Az elmúlt évben a nemzetek újra fellázadtak. Fellázadtak a brüsszeli bürokraták, a liberális világmédia és a feneketlen bendőjű nemzetközi tőke álszent szövetsége ellen. Először az angolok, aztán az amerikaiak, és ebben az évben jön a folytatás”mondta Orbán Viktor március 15-i ünnepi beszédében.

A Brexit előtti kampányban azonban Orbán Viktor még a több 100 ezer kint dolgozó magyar életét megnehezítő Brexit ellen érvelt angol nyelvű, egész oldalas hirdetésben a Daily Mailben. A közpénzből fizetett, kb. bruttó 21,1 millió forintos hirdetést az angliai magyar nagykövetség finanszírozta, ám ezek szerint az csupán pénzkidobás volt, hiszen már utólag a miniszterelnök is az ellenkező oldalon érvel a korábbi meggyőződésével szemben.

Status of !node_type

A kormány nem szól bele a brit kampányba, de azért üzen nekik.

Frissítések
Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA