A kormány mégis tudott arról, hogy bűnözők üzleteltek a magyar állampolgársággal

2017. március 21. 09:10 – Ténytár | Forrás: A kormány elismerte, tudtak arról, hogy bűnözők üzleteltek az állampolgársággal
|

„Szomorú, hogy bizonyos baloldali médiumok Magyarországon átvették ezeket a híreket (...) aki külföldi titkosszolgálattal működik együtt magyar nemzeti célokkal szemben, az hazaárulást követ el mondta Semjén Zsolt 2014-ben.

Két éve az Index elkezdte több cikkben felgöngyölíteni a magyar állampolgársággal kapcsolatos visszaéléseket, hogy mióta egyszerűsített eljárásban megszerezhető a magyar állampolgárság, ezrével, vagy inkább tízezrével jutnak hozzá csalók a határon túlról, a magyar állampolgárság-biznisz pedig leginkább Ukrajnában élénk. Akkor Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes még arról beszélt a parlamentben, hogy valószínűleg hazaárulás állhat a cikk mögött.Lázár János azonban most elismerte, a kormány tudja, hogy üzletelnek az állampolgársággal, és hogy vannak ehhez kapcsolódó visszaélések.  Az MSZP-s Mesterházy Attila ugyanis írásbeli kérdésben fordult az Információs Hivatalt is felügyelő Lázár Jánoshoz, tudja-e a titkosszolgálat, hogy más országokban pénzért árulják a magyar állampolgárságot, aki erre így reagált: nem megkerülve a kérdését tájékoztatom, hogy a kormánynak valóban van tudomása arról, hogy bizonyos bűnözői körök üzletszerűen visszaéléseket folytattak a honosítási okmányokkal.

Lázár szerint a nyomozások azt mutatják, hogy több esetben ügyintézők közbenjárásával történtek a bűncselekmények, de már több megyei rendőrkapitányságon folyamatban vannak nyomozások az érintettekkel szemben. A miniszter azt állítja, olyan rendszer került bevezetésre, ahol minimálisra csökkent a visszaélés lehetősége, viszont annyi hír jelenik meg a sajtóban az állampolgárság-mutyiról, hogy a szolgálatok kiemelten figyelik az ilyen ügyeket. Ha pedig kell, megteszik a szükséges lépéseket írta Lázár Mesterházynak.

Status of !node_type

Két éve még hazaárulással vádolta meg Semjén Zsolt az Indexet, miután írtak a magyar állampolgársággal kapcsolatos visszaélésekről, most Lázár János elismerte: a kormány tudja, hogy üzletelnek az állampolgársággal.

Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA