2012 óta nem tagja a Fidesznek Veress Áron? (3)

2015. február 12. 09:11 – Ténytár | Forrás: Veress Áron nem a Fidesz tagja?
|

„Nem a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke Veress Áron, akit a párt már 2012-ben kizárt soraiból” – derül ki a Fidesz MTI-hez eljuttatott közleményéből.

A Keleti pályaudvaron érték tetten a múlt héten a Fidesz ifjúsági tagozatának elnökét, amint hamis pénzt próbált elsózni egy férfinakértesült az Index. A rendőrök elfogták a menekülő Veress Áront, majd a lakásán 30 ezer euró (forintban átszámolva nagyjából 9,3 millió forintnyi) hamis pénzre bukkantak.

Nem sokkal később a Fidesz közleményt adott ki az MTI-nek, amely arról szólt, hogy Veress Áron nem is tagja a pártnak. A Fidesz közleményével csak egyetlen baj van: annyira kizárta a kormánypárt Veress Áront a soraiból 2012-ben, hogy 2014 februárjában még konferenciát is tartott az ifjú fideszes. Veress, a Fidesz ifjúsági tagozatának elnökeként jelent meg a Konrad Adenauer Alapítvány rendezvényén, ahol még Gulyás Gergely is beszélt.

Azóta már kiderült, hogy egy 2014 decemberi rendezvényen is részt vett Veress Áron. Máshol, egy facebook bejegyzésben már a múlt megváltoztatásával is próbálkozott a Fidesz, kitörölve egy konferencia résztvevői közül Veress Áron nevét. Már érthető, hogy miért szálka a Fidesz szemében az egész internet, s miért is szeretnék megadóztatni azt: a világháló segítségével minden könnyedén visszakereshető, így ezáltal pillanatok alatt tetten érhető a kormánypárt összes hazugsága.

FRISSÍTÉS (2016. január 12.)

Még 2015 februárjában érték tetten a Keleti pályaudvaron a Fidesz ifjúsági tagozatának korábbi elnökét, amint hamis pénzt próbált elsózni egy férfinak. Veress Áron Sebestyénnél ezután házkutatást tartottak, s találtak is nála 297 darab feltehetően hamis 100 euróst és öt 20 euróst is.

Bár a Fidesz szerint az illető személy 2012 óta nem is tagja a pártnak, ennek az állításnak durván ellentmondott az a tény, hogy Veress a Fidesz ifjúsági tagozatának elnökeként jelent meg a Konrad Adenauer Alapítvány 2014 márciusában tartott rendezvényén, ahol még Gulyás Gergely is beszélt.  Pontosan egy évvel az után, hogy elrendelték Veress előzetes letartóztatását, a fiatalember elleni nyomozás várhatóan február elején fog lezárulni. Veress addig is szabadlábon védekezhet.

FRISSÍTÉS (2016. augusztus 22.)
Bár most a sajtó nagy része „Voldemort Nagyúrral" van elfoglalva, nem feledkezzünk meg egy másik fideszes potentát történetéről sem. A Magyar Nemzet értesülései szerint vádat emelt az ügyészség a Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnöke, V. Áron ellen, akit 2015 februárjában fogtak el a Keleti pályaudvarnál, miután egy hamis százeuróst próbált beváltani. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a bíróságtól – tájékoztatta a lapot a Fővárosi Főügyészség. A vádlott jelenleg szabadlábon védekezik.
 
A Fidesz azt állította az eset napvilágra kerülésekor, hogy V. Áront még 2012-ben kizárták, és nem vállalnak semmilyen felelősséget a cselekedeteikért. Ugyanakkor a kormánypárt honlapján még 2013 márciusában is az ifjúsági tagozat elnökeként tüntették fel, sőt, 2014 decemberében egy sajtóbeszámoló szerint Gulyás Gergely parlamenti alelnökkel közösen vett részt a Fidelitas, az IKSZ és a Fidesz ifjúsági tagozatának közös zalaegerszegi rendezvényén, ahol V. Áron az ifjúsági tagozat elnökeként mutatkozott be.
 
FRISSÍTÉS (2017. január 9.)

A Magyar Nemzet információi szerint elítélték a Fidesz ifjúsági tagozatának korábbi, pénzhamisítással vádolt tagját. Veress Áronra egy év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki a Pesti Központ Kerületi Bíróság. A tájékoztatás szerint a november 23-án megszületett ítélet jogerős, azaz úgy tűnik, a döntés ellen nem fellebbezett a vádlott.

A férfit még 2015-ben, a Keleti pályaudvaron érték tetten, amint hamis pénzt próbált elsózni egy férfinak. Veress Áron lakásán később 30 ezer euró hamis pénzre bukkantak. A fiatalember elismerte a bűncselekményt, és azt állította, hogy tartozás fejében kapta a pénzt egy moldovai férfitól. A bíróság 2015. február 6-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, időközben azonban szabadlábra helyezték.

A botrány kiderülése után a Fidesz gyorsan megpróbálta letagadni, hogy Veress Áron a párt tagja lenne (állításuk szerint még 2012-ben kizárták a párt soraiból), továbbá a párt Veress Áron cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállalt. Ehhez képest azonban a kormánypárt honlapján még 2013 márciusában is az ifjúsági tagozat elnökeként tüntették fel, valamint a Konrad Adenauer Alapítvány 2014 februárjában és egy másik, 2014 decemberében tartott rendezvényen is az ifjúsági tagozatának elnökeként jelent meg.

Status of !node_type

Annyira kizárta a Fidesz 2012-ben Veress Áront a tagjai közül, hogy 2014-ben még konferenciát is tartott az ifjú fideszes.

Frissítések
Kapcsolódó személy

|

Téves információt közöltünk? Elírást talált? Ön másképpen tudja?

Adósságnyomás-mérő

Social

  • RSS feed
  • Twitter
  • Youtube
  • Deicio.us
  • Tumblr
  • iwiw
  • Facebook

Ajánljon hírt

Hiányzik egy téma? Tud arról, amiről mi még nem? Hallott valami érdekeset? Ajánljon nekünk linket!

Hírlevél

Ne aggódj, nem küldünk spam mailt!

Belépés az oldalra vagy regisztráció close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is beléphetsz a Ténytár oldalra::
…vagy egyenesen nálunkElfelejtettem a jelszavam

Regisztráció az oldalra vagy close button


Csatlakozz facebookon…
Facebook profilodon keresztül is regisztrálhatsz a Ténytár oldalra::
…vagy regisztrálj egyenesen nálunk
Felhasználói adatok
Hírlevelek
Melyik hírlevélre szeretnél feliratkozni?
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Ajánljon hírt close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA

Hibajavítás küldése close button
CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA